Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Підсумки роботи

Дата: 04.02.2019 15:48
Кількість переглядів: 738

 

Протягом 2018 року послугами Броварського міськрайонного центру зайнятості скористалися  4319 мешканців Броварського регіону із них 2218 осіб отримали статус безробітного. Серед незайнятого населення, які перебували на обліку в службі зайнятості – 59,8% становили жінки, 38% – молодь у віці до 35 років.

Так як одним з пріоритетів в діяльності служби зайнятості являється задоволення потреб клієнтів щодо їх зайнятості та розвитку професійної кар’єри, то протягом 2018 року за сприянням центру зайнятості роботою забезпечено 2303 мешканці регіону, що на 328 осіб більше ніж в 2017 році.

Забезпечення якісного підбору персоналу на замовлення роботодавців – це ще один з пріоритетів в роботі служби зайнятості. Тому протягом 2018 року загальна кількість вакансій, які надані до центру зайнятості роботодавцями регіону налічувала 3057 одиниць, що на 599 вакансій більше у порівнянні з 2017 роком. В результаті збільшення вакансій спостерігається  і збільшення кількості працевлаштованих за сприяння служби зайнятості.

  Суттєвою підтримкою з боку служби зайнятості у напрямку збільшення кількості робочих місць для працевлаштування безробітних є компенсація фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб на нові робочі місця. В такий спосіб за 2018 рік 15 осіб регіону були працевлаштовані на новостворені робочі місця з наданням компенсації єдиного соціального внеску.  В наші скрутні часи відшкодування підприємству єдиного соціального внеску та заробітної плати найманому працівнику та нарахування на неї за рахунок коштів Фонду протягом року - це серйозна підтримка.

         Серед заходів активної підтримки до яких залучаються безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості являється:

 - організація оплачуваних громадських та інших робіт тимчасового характеру, як можливість отримання додаткового доходу. Протягом  2018 року в таких роботах приймали участь 339 мешканців регіону, що на 61 особу більше ніж в 2017 році.

- направлення на професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Цією можливістю скористалися 185 мешканців м.Бровари та Броварського району.

 - розвиток підприємницької ініціативи, завдяки якому безробітні громадяни повертаються до продуктивної праці. За рахунок виплати одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю 6 осіб започаткували власну справу. Колишні безробітні вирішили спрямувати свої сили на реалізацію самих різноманітних бізнес-ідей, а саме: надання послуг з ремонту комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку; забезпечення електричними витратними матеріалами різних видів виробництва товарів широкого споживання; мобільна кав'ярня; виготовлення прикрас ручної роботи та ювелірних виробів з використанням екологічно чистої сировини: натуральних квітів та рослин; організація будівельного підприємства з послуг по внутрішньому ремонту приміщень; надання туристичних послуг населенню.

Крокуючи в одну ногу з часом служба зайнятості відкриває нові сервіси. Так завдяки Платформі з профорієнтації та розвитку кар'єри всі бажаючі мають змогу безкоштовно продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси. Тобто  зробити власну профорієнтацію.

Крім того, запрацював новий сучасний сервіс для осіб, що шукають роботу та безробітних – «Електронна черга». За допомогою Інтернету можна самостійно, не втрачаючи зайвого часу, записатись на індивідуальний прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості з метою отримання консультації.

У своїй роботі ми використовуємо як традиційні методики, так і знаходимо нові підходи, працюємо з кожним клієнтом індивідуально, адже кінцева мета нашої роботи – це знайти конкретній людині своє робоче місце, а роботодавцю – кваліфікованого працівника.

 

 

 За більш детальною інформацією звертайтесь до Броварського міськрайонного  центру зайнятості за телефоном (04594) 66335

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь