Калитянська громада

Київська область, Броварський район

ПРО ПЕРЕВАГИ ОТРИМАННЯ ПЕНСІЙ ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ УСТАНОВИ

Дата: 18.02.2019 14:12
Кількість переглядів: 960

Коли настає час оформляти пенсію, перед людиною постає питання: «Де отримувати виплату – у банку чи на пошті?». Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв’язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної літньої людини.

Обслуговування в банках з виплати пенсій зручне для пенсіонерів, а саме: відсутність черг, можливість отримання пенсії в будь-який зручний для громадян час, зняття з поточного пенсійного рахунку як усієї суми, так і її частини, можливість розрахуватися пластиковою карткою за товари та послуги (наприклад, оплата комунальних послуг). У разі переїзду, виїзду на лікування або відпочинок тепер не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів. Картковий рахунок дає можливість отримати гроші через мережу банків, або в будь-якому відділенні уповноваженого банку на всій території України. 

Слід зазначити, що в отриманні пенсії через банк є ще один беззаперечний плюс. Якщо пенсіонер з будь-яких причин не має можливості своєчасно отримати виплати через пошту, після 25 числа кошти повертаються до Пенсійного фонду, і отримати їх буде можливо лише в наступному місяці. А гроші, які перераховуються пенсіонеру на банківський рахунок, залишаються доступними в будь-який момент.

На території міста Бровари  та Броварського району 10 банківських установ отримали право здійснювати операції з обслуговування поточних рахунків пенсіонерів з виплати пенсій: АТ«Ощадбанк», ПАТ  «РайффайзенБанк», ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «ТаскомБанк» , ПАТ «Пумб», АТ «Укрсиббанк», ПАТ «Юнекс Банк», ПАТ «Альфа-Банк», АБ «Укргазбанк», АТ «ОТП Банк».

Для одержання пенсійної виплати через банківську установу, необхідно відкрити рахунок в банку і написати відповідну заяву. При собі потрібно мати паспорт або інший документ, який посвідчує особу, документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) та пенсійне посвідчення (за наявності). Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого.

Детальну інформацію з питань отримання пенсії через банківські установи можна отримати, звернувшись до Броварського об’єднаного управління Пенсійного  фонду  України  Київської  області  за  телефоном «гарячої лінії» 6-06-50 (м. Бровари, бульв. Незалежності,11) або безпосередньо звернувшись до будь-якої банківської установи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь