Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Про проведення інтерактивного профорієнтаційного заходу

Дата: 22.03.2019 13:41
Кількість переглядів: 681

Броварський міськрайонний центр зайнятості гостинно розчинив свої двері перед шкільною молоддю.

21 березня 2019 року  в приміщенні Броварського міськрайонного центру зайнятості проводився день відкритих дверей куди були запрошені учні шкіл об’єднаних територіальних громад: Великодимерської ОТГ та Калитянської ОТГ, були присутні учні 8-х та 9-х класів,  всього 77 учнів, та керівники груп. Екскурсія почалася з першого поверху, куди звертаються громадяни за допомогою, заступник директора Любов Левицька розповіла учням  про послуги, які надає Броварський міськрайонний центр зайнятості населенню та учнівської молоді, ознайомила із призначенням функціональних секторів центру зайнятості. Школярі також звернули увагу на професіографічні описи, інформацію про учбові заклади, переглянули паспорти підприємств району, ознайомились з барометром професій, а також  з інформацією на комп’ютері вільного доступу, якою може скористатися всі бажаючи. У другій частині  екскурсії для її учасників проведено профорієнтаційні уроки. З учнями 8-х класів уроки: «Професія та спеціальність», «Джерела інформації про професії», з учнями 9-х класів уроки: «Формула вибору професії. Складова «Хочу», та «Формула вибору професії. Складова «Можу», де  спеціалісти з профорієнтації  Наталія Малишко та Марина Левкович розповіли школярам про основні правила вибору професії, про помилки, які найчастіше виникають під час професійного самовизначення, про необхідність пов’язувати свої професійні мрії та бажання з реальними можливостями працевлаштування, вибирати навчальний  заклад, профіль якого відповідає обраній спеціальності та гарантує отримання якісної освіти. Після обговорення були проведені  інтерактивні вправи на закріплення матеріалу. Учні активно включались в розмову, демонструючи свою обізнаність в  професіях та сферах їх застосування.

На завершення зустрічі учням презентували офіційний сайт державної служби зайнятості України, де можна знайти багато корисної інформації  населенню та учнівської молоді, ознайомили з платформою  профорієнтації та розвитку кар’єри, а також з вільним використанням сайтів партнерських організацій. 

            Де пройти тестування на професійну спрямованість, якщо є потреба у виборі професії, виборі майбутнього напрямку професійного навчання, оцінці власних здібностей, саморозвитку, для вирішення цих задач була презентована профдіагностична он-лайн платформа «Моя професія: консультаційна мережа», а також мобільний додаток державної служби зайнятості (все корисне у твоєму смартфоні). Діти отримали відповіді на свої запитання. Маємо впевненість, учні скористуються нагодою пройти тестування та приймуть до уваги поради фахівців служби зайнятості, щоб зробити впевнений крок у світ професій!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь