Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Шановний учасник дорожнього руху (пішохід)!

Дата: 24.06.2020 09:23
Кількість переглядів: 398

Дорога всіх робить рівними. І неважливо хто ти, пішохід чи водій вантажівки. В Україні за 2019 рік внаслідок ДТП загинули 3 454 людини, з яких 164 дитини і 32 736 – травмовані, включаючи 4 435 дитини. Якщо з вами, чи з вашою близькою людиною сталося таке горе, то вас очікую ще ціла низька проблем. В першу чергу фінансові. Адже дуже рідко, коли винуватець ДТП відразу відшкодовую збитки на лікування (поховання), ремонт машини. Страхова компанія також не поспішає і чекає завершення всієї цієї історії. По-друге, вас чекають місяці, а інколи і роки кримінального розслідування і всі негативні емоції пов’язані з цим.

На що ви можете розраховувати. Відшкодування в подальшому страховою компанію збитків до 390 тис. грн. Якщо винуватець ДТП не мав полісу обов’язкового страхування, то ці збитки відшкодовує МТСБУ з певними обмеженнями в залежності від ситуації. Проте, дуже густо страховики зловживають неточністю страхового законодавства чи вашою необізнаністю та безпідставно продовжують строки страхового розслідування чи зменшують мінімально встановлений рівень виплати, посилаючись на гіпотетичну вину потерпілого, вимагають непередбачені законом документи чи безсоромно віднімають податки, хоча сума страхового відшкодування не є доходом і не оподатковуються.

Від водія ви можете вимагати відшкодування моральної шкоди. На даний час судова практика дозволяє вимагати відшкодування моральної шкоди від водія до 1 млн. грн., незалежно від його вини, адже він керував джерелом підвищеної небезпеки.

Але треба пам’ятати: Виграти спір і отримати відшкодування – це різні речі.

АО "Лігал Фокс" підтримує Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні та безкоштовно надає консультації щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю чи здоров’ю потерпілого.

Бережіть себе та інших! Дотримуйтесь правил дорожнього руху!

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь