Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Нововведення Закону №466: щодо подання звітності з ПДВ

Дата: 08.09.2020 08:36
Кількість переглядів: 453

З початку року платниками  Броварського управління ГУ ДПС у Київській області сплачено до державного бюджету 692 млн. грн. податку на додану вартість, зокрема, 131,3 млн. грн. сплачено в серпні ц.р., що на 87 % перевищує надходження за аналогічний період минулого року

Звертаємо увагу, нещодавно зареєстрованих платників, що Законом України від 16.01.2020 № 466–ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни та доповнення до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, внесено зміни до статті 202 ПКУ,  відповідно до яких встановлюється єдиний звітний період для усіх категорій платників податку на додану вартість (у тому числі для платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, що передбачає реєстрацію платником ПДВ), який дорівнює календарному місяцю.

Крім того, статтею 202 ПКУ встановлено, якщо  особа реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першим звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем першого повного календарного місяця.

Таким чином, починаючи з податкової звітності за липень 2020 року всі без виключення платники податку, в тому числі і ті, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, мають подавати податкову декларацію та сплачувати ПДВ щомісячно.

Нагадуємо, що  з метою дотримання карантинних заходів, подати декларацію можна засобами електронного зв’язку, без особистого відвідування територіальних органів ДПС, скористатись сервісом  «Електронний кабінет»,  вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

 

Броварське управління ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь