Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Легалізація заробітної плати – ключ до успішного майбутнього!

Дата: 15.02.2021 11:07
Кількість переглядів: 433

Фото без опису

 

У нинішніх умовах дуже гострою є тема боротьби з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізації гарантій оплати праці та організації заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Від несплати податків та внесків із тіньових доходів країна щороку втрачає мільярди гривень доходів до державного і місцевих бюджетів та Пенсійного фонду України, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного пенсійного забезпечення. На жаль, більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну мінімальну заробітну плату, а решту, у вигляді так званої доплати – неофіційно. Адже, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, вони позбавляють себе соціальних виплат та гарантій, а отже – стабільного та забезпеченого майбутнього. З великою кількістю працівників роботодавці взагалі не укладають трудові договори задля мінімізації понесених витрат.

З огляду на викладене, посилюється відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю, а саме: за допуск працівника до роботи без укладання трудового договору (контракту); оформлення працівника на неповний робочий час, у разі виконання роботи повного робочого часу, установленого на підприємстві; виплату зарплати без нарахування та сплати єдиного соціального внеску; недотримання встановлених законодавством мінімальних державних соціальних гарантій в оплаті праці; незаконне звільнення з роботи працівника; недопущення до проведення перевірки з питань дотримання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні та ін.

2 лютого 2020 року набрав чинності Закон України від 12.12.2019 № 378-IX «Про внесення змін до Кодексу законів про працю», який передбачає штрафи роботодавцям. Зокрема, за неоформлених працівників застосовують штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожного працівника, за повторне порушення протягом 2-х років такий штраф вже становитиме 30 мінімальних зарплат.

Шановні роботодавці! Подбайте про своїх найманих працівників. Забезпечте їм гідне майбутнє!

Головне  управління Пенсійного фонду України у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь