Калитянська громада

Київська область, Броварський район

пілотний проект «Почуй мене»

Дата: 18.03.2021 17:20
Кількість переглядів: 332

Кожного дня ви можете бачити десятки новин про врегулювання мовного питання або важливість вивчення іноземної. Але є одна мова, яку згадують не дуже часто — це мова жестів. Вже сьогодні близько 400 тисяч українців спілкуються жестовою мовою.

Основною проблемою є відсутність розуміння психофізичних особливостей та потреб людей з порушеннями слуху у суспільстві. Для більшості слабочуючих людей послуги державних установ і надалі залишаються недоступними через відсутність розуміння та інформації жестовою мовою. Турбота про таких людей, їх соціальний захист є одним із важливих завдань влади.

Департамент соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації інформує, що починаючи з 5 березня Міністерством соціальної політики у співпраці з громадською організацією «Громадській Рух «Соціальна Єдність» реалізується пілотний проект «Почуй мене», який забезпечує можливість для людей з порушеннями слуху користуватись послугами сурдоперекладача в режимі онлайн під час звернень.

Під час звернень до Мінсоцполітики вони за допомогою спеціального застосунку на сайті Міністерства зможуть користуватись послугами сурдоперекладача в режимі онлайн і отримувати відповіді на свої запити у вигляді відеолиста. Звернення оброблятимуться операторами «гарячої лінії» для людей з інвалідністю урядового контактного центру, яка працює за номером 15-39.

Міністр також анонсувала низку заходів, які реалізовує Мінсоцполітики, спрямованих на створення дружнього інклюзивного середовища для людей з порушеннями слуху, здобуття ними якісної освіти та гідної роботи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь