Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Щодо переваг застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 06.04.2021 21:52
Кількість переглядів: 362

Протягом 2021 року суб’єктами господарювання Броварського району, для забезпечення ведення господарської діяльності, здійснюється щомісячна реєстрація понад 40  реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та близько
130 книг обліку розрахункових операцій.

Разом з цим нагадуємо, що Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»
та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» передбачено запровадження програмних РРО.

Зокрема, цим Законом передбачено можливість бізнесу використовувати замість традиційних касових апаратів спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій – програмні РРО. Таку програму можна
встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон заощадивши кошти на придбання традиційних РРО та їх обслуговування.

Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО. Реєстрація програмного РРО(далі - ПРРО) здійснюється використовуючи можливості сервісу «Електронний кабінет» (вхід за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua).
Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F1316602). ДПС надає інформаційну підтримку щодо реєстрації та застосування ПРРО.

Нормативні та інструктивні документи щодо застосування ПРРО розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.

Інформацію щодо реєстраційної процедури РРО/ПРРО платники податків Броварського району можуть отримати за телефоном (04594) 4-68-71.
Броварський сектор організації роботи
організаційно - розпорядчого управління ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь