Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Правильний вибір професії

Дата: 01.09.2021 14:01
Кількість переглядів: 377

Правильний вибір професії - одна зі складових успіху сучасної людини, що сприяє гармонійному розвитку особистості. Часто буває так, що невірний вибір професійного шляху впливає на все подальше життя.

На сьогодні світ диктує все інші підходи, виходячи з того, якими знаннями, вміннями і навичками має володіти людина для того, щоб бути затребуваною і успішною на ринку праці через 5-10 років.

Як же розібратись з питанням вибору професії, з особистісними характеристиками, необхідними в тій чи іншій галузі?

Щоб допомогти краще зрозуміти себе та зробити свідомий вибір майбутньої професійної діяльності, служба зайнятості пропонує використання інформаційного ресурсу «Платформа профорієнтації – Діагностичний комплекс «Моя професія: консультаційна мережа» за посиланням: https://myprofession.com.ua.

Зареєструвавшись на цій платформі будь-яка людина може пройти тестування. По закінченню діагностики програма надає рекомендації з докладним аналізом щодо перспектив набуття тих чи інших професій та дає можливість визначити власні психологічні схильності, інтереси та професійні здібності - важливі чинники для ґрунтовного вибору майбутньої професії. Тестування можна пройти як вдома так і в центрі зайнятості.

Школярі, які стали перед вибором професії, таке тестування в основному проходять у центрі зайнятості, де після проходження тестування результати тестування обговорюються з профконсультантом центру зайнятості, яка може фахово надати певні поради та рекомендації щодо правильного вибору професії. Уже 60 школярів з початку 2021року звернулися до Броварського міськрайонного центру зайнятості та скористалися такими послугами. Навіть у період літніх канікул діти звертаються до центру зайнятості з метою отримання порад та рекомендацій правильного вибору професії.

Онлайн-методики щодо визначення професійно-важливих якостей також доступні на сайті державної служби зайнятості за посиланням: http://profi.dcz.gov.ua/

Тестування на вищезгаданих платформах можуть проходити не тільки школярі, але їхні батьки, безробітні громадяни, шукачі роботи та ін.

Напевно, кожен з нас замислюється над майбутнім своєї дитини та бажає щастя їй у подальшому житті!

Напередодні випуску 9,11 класу питання професійного визначення стають найактуальнішими.

Як допомогти дитині обрати професію? Як визначити професійне покликання, здібності таланти, врахувати майбутній попит на обрану спеціальність й дати можливість дитині реалізуватися у обраній професії?

На ці питання відповідь можна отримати прийнявши участь у он-лайн вебінарі на тему: «вибір професії: батьки + діти». Цільовою аудиторією є батьки учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти. Так з початку поточного року у таких вебінарах прийняли участь 49осіб із числа батьків та дітей. Тож долучайтеся до таких он-лайн вебінарів та дізнавайтеся про те на що в першу чергу треба звертати увагу при виборі професії Вашою дитиною.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до Броварського міськрайонного центру зайнятості за адресою: м. Бровари вул. Я рослава Мудрого 92, тел.: 0459466435, 0459466421.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь