Калитянська громада

Київська область, Броварський район

ПУБЛІЧНИЙ ЗВІТ КАЛИТЯНСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЗА 2021 РІК

Дата: 09.12.2021 19:58
Кількість переглядів: 7172

Шановні жителі громади!

 

Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність та відповідальність перед територіальною громадою.

Робота Калитянської селищної ради була спрямовувана на забезпечення збалансованого та стабільного соціально - економічного розвитку об’єднаної територіальної громади на основі раціонального та ефективного використання наявних природних, трудових та фінансових ресурсів, вирішення актуальних проблем життєдіяльності громади, поліпшення добробуту та соціального захисту населення. Протягом 2021 року працювати в такому ритмі, враховуючи непросту фінансово-економічну ситуацію, було нелегко. Завдяки спільним зусиллям депутатів, працівників виконавчого комітету селищної ради, керівників установ, підприємств, організацій та активним  громадянам, яким небайдужа доля  громади, ми досягли певних результатів.

Селищна рада є колегіальним органом. У своїй діяльності керується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення  громадян», Конституцією України  та іншими  законодавчими актами.

 

Про сесії та Виконавчий комітет

Основною формою роботи селищної ради є пленарні засідання.

Станом на 10 грудня 2021 року було підготовлено та проведено 24 пленарних засідання сесій селищної ради, де було прийнято 1319 рішень ( у 2020 році – 225 прийнятих рішень).

У сесійній діяльності перевага надавалася розгляду та обговоренню найбільш актуальних проблем життя громади.

 Питання, які виносилися на розгляд сесій – формування соціально-економічного розвитку, формування селищного бюджету та його уточнення, земельні питання, розгляд депутатських запитів та інше, всі проєкти рішень, попередньо розглядалися на постійних комісіях селищної ради. Для підготовки  питань постійно залучаються депутати та виконавчий комітет селищної ради.

Засідання виконавчого комітету селищної ради  проводилися не менше одного разу на місяць. У звітному періоді було проведено  14 засідань виконкому та прийнято 150 рішень.  На засіданнях  виконавчого комітету заслуховувалися звіти про роботу по обслуговуванню малозабезпечених та інших соціально-незахищених верств населення, про стан військово-облікової роботи на території Калитянської селищної ради, про підготовку закладів  освіти  до  нового навчального року, питання благоустрою території,  обстеження зелених насаджень, видалення таких, які перебувають в аварійному стані.

Протягом звітнього періоду Виконавчим комітетом проведено юридичну експертизу 323 договорів та додаткових угод та здійснюється супроводження 26 судових справ, де стороною є Калитянська селищна рада.

Про звернення громадян

 

Відповідно до вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань організації роботи зі зверненнями громадян, Калитянська селищна рада постійно проводить роботу стосовно реалізації громадянами їх конституційного права на звернення, здійснює системні заходи щодо поліпшення роботи із зверненнями громадян, ґрунтовного та всебічного розгляду питань, які порушуються громадянами перед органами місцевої влади, усунення причин, що породжують скарги громадян, забезпечення відкритості і гласності діяльності місцевих органів влади.

Так, за період з 12.11.2020 до 15.11.2021 надійшло та відправлено відповідей на 398 звернень, зокрема, індивідуальних звернень – 387, колективних – 11.  

 

За категорією порушення питань у зверненнях громадян:

найбільше – 237 стосувались соціального захисту населення, захисту прав дітей, сім’ї та молоді, по роботі комунального підприємства – 53, аграрної політики та земельних відносин – 41, охорони здоров’я – 9, житлової політики - 20, екології та природних ресурсів -24, транспорту та зв’язку – 14.

На особливому контролі знаходяться звернення громадян, що надходять з  „Урядова гаряча лінія” – 92 звернення, які опрацівано та вчасно надано відповіді. Серед порушених проблем – питання соціального характеру (оформлення різних державних допомог) та комунального підприємства по водопостачанню.

Також при виконкомі селищної ради працює адміністративна комісія, яка розглядає протоколи про адміністративні порушення. За минулий рік було проведено 9 засідань адмінкомісії, складено 8 протоколів.

За 2021 рік селищною радою виплачено матеріальної допомоги учасникам АТО, соціально незахищеним верствам населення, на лікування, поховання, та особам, які опинилися у СЖО на загальну суму 141 890 гривень.

Значною залишається і кількість виданих довідок різного характеру. Було прийнято та опрацьовано документів по оформленню/переоформленню житлових субсидій в кількості 1090 шт., соціальні допомоги/пільги – 337 шт..

Для соціально незахищених верст населення (багатодітні родини, сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах, одинокі громадяни похилого віку) разом з Броварською районною організацією Червоного Хреста було проведено виїзні «Ярмарки гуманітарної допомоги».

 Також, на виконання затверджених програм та відповідно виділених коштів велась робота щодо реалізації програм «Турбота», «Програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей Калитянської об?єднаної територіальної громади на 2020 – 2021 роки», «Програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань в окремих категорій дорослого населення Калитянської об?єднаної територіальної громади на 2020 – 2021 роки». За рахунок даних програм надавалась допомога у лікуванні, реабілітації, отримання пільгових ліків, виплата компнсацій, придбання продуктових наборів, виділення матеріальних допомог та інша соціальна підтримка мешканцям Калитянської селищної територіальної громади.

За звітний період вчинено 651 нотаріальна дія складено та посвідчено  довіреностей, прирівняних до нотаріально посвідчених - 217.;

Здійснено державну реєстрацію актів цивільного стану в кількості 279, з них:

-         народжень 26

-         шлюбів 34

-         смертей 219.

Підготовлено та надано відповіді на звернення установ та організацій різних форм власності -  111.

Видано характеристик на громадян – 33.

Протягом звітного періоду зареєстровано та оформлено 19 справ щодо приватизації житла в Калитянській селищній раді. Розроблено та прийнято розпоряджень селищного голови з особового складу-107, з основної діяльності - 340, з адміністративно – господарської діяльності – 100, з кадрових питань - 275. Зареєстровано та опрацьовано вхідної кореспонденції 5253 та вихідної кореспонденції 2885, довідок – 494.

Центр надання адміністративних послуг Калитянської селищної ради надає 125 адміністративних видів послуг, що на 29 більше ніж в 2020 році. До переліку включено послуги з державної реєстрації речових прав та бізнесу, реєстрації місця проживання, реєстрації актів цивільного стану, послуги державного земельного кадастру, соціальні послуги, земельні послуги та інші.

Станом на 15.11.2021 року відділом ЦНАП пройдено державну експертизу комплексної системи захисту інформації та отримано сертифікат відповідності, єдиною перешкодою до запуску «паспортного місця» є відсутність відповідного працівника.

Виконавчим комітетом Калитянської селищної ради заключено меморандуми про співпрацю з Броварським міськрайонним центром зайнятості, Великодимерською селищною радою Броварського району Київської області, Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області, Управлінням соціального захисту населення Броварської РДА та Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області. Фахівці Пенсійного фонду та Центру зайнятості приймають людей раз на місяць у приміщенні ЦНАП відповідно до затвердженого графіку

Кількість населення, що обслуговує ЦНАП - 12892 людини.

З звітний період ЦНАПом надано 11304 послуги, для порівняння в 2020 році було надано за рік 6159 послуг. Крім того ЦНАП постійно веде комунікацію з населенням громади та здійснює консультування з питань пов’язаних з наданням адміністративних послуг. У розрізі видів адміністративних послуг найзапитуванішими залишаються послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації місця проживання та послуги Держгеокадастру.

За звітний період у бюджет Калитянської селищної ради надійшло адміністративного збору:

у період з 01.01.2021 року по 15.11.2021 року – 721352,17 грн (у період з 12.11.2020 року до 31.12.2020 року – 39763,16 грн).

У розрізі послуг: за державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: 20 630 грн., за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно – 569560,53 грн., за надання інших адміністративних послуг (реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, надання відомостей ДЗК) – 131161,64 грн.

Оскільки з 31.12.2021 року ЦНАП Броварської РДА буде ліквідовано, то Виконавчим комітетом Калитянської селищної ради протягом 2022 року планується відкриття віддалених робочих місць ЦНАП у старостинських округах громади, що дасть змогу збільшити коло суб'єктів обслуговування та наблизить послуги до людей. Також планується розширення переліку адміністративних послуг завдяки запровадженню надання послуг у сфері будівництва, серед яких подання повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, реєстрація повідомлення про початок будівельних робіт, реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації, та власних послуг селищної ради таких як встановлення статусу, видача посвідчень батькам багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, вклейка фотокартки в посвідчення дитини з багатодітної сім'ї у зв'язку з досягненням 14-річного віку, видача посвідчення особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, реєстрація пасіки, комплексна послуга "є Малятко" та інші.

 

Про проекти

 

На реалізацію та надання субвенції з державного бюджету програми «Спроможна школа для кращих результатів» було підготовлено проєктні заявки щодо об’єктів будівництва «Капітальний ремонт спортзалу Калитянської ЗОШ I-III ступенів Калитянської селищної ради Броварського району Київської області» та «Капітальний ремонт туалетних приміщень I-го, II-го та III-го поверхів Калитянської ЗОШ I-III ступенів Калитянської селищної ради Броварського району Київської області».

- Підготовлено та подано проєктну заявку орієнтовною вартістю будівництва      25 млн. грн. щодо об’єкту будівництва «Капітальний ремонт Калитянської медичної амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що знаходиться за адресою вул. Миру, 53 в смт Калита Броварського району Київської області» для участі у конкурсному відборі першої фази Програми з відновлення України.

- Успішно пройдено етап першої фази конкурсного відбору та підготовлено презентацію для другої фази конкурсного відбору Програми з відновлення України.

- Підготовлено та подано проєктну заявку за рахунок державного бюджету по облаштуванню парку дозвілля ТГ (смт Калита).

- Підготовлено та подано пакет супровідних документів щодо отримання фінансування з обласного бюджету об’єкту будівництва «Капітальний ремонт покрівлі будівлі Семиполківського НВК ЗОШ I-III ступенів – ДНЗ по вул. Шкільна, 77 в с. Семиполки Броварського району Київської області».

- В Державну інспекцію архітектури та містобудування України подано заявку на отримання дозволу на початок будівельних робіт на об’єкт будівництва «Капітальний ремонт покрівлі будівлі Семиполківського НВК ЗОШ I-III ступенів – ДНЗ по вул. Шкільна, 77 в с. Семиполки Броварського району Київської області».

- Отримано Витяг з Реєстру будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (Дозвіл на початок будівельних робіт) вище вказаного об’єкту будівництва.

-  Розроблено та затверджено Детальний план території кладовища в адмінмежах Калитянської селищної ради.

- Отримано доступ до системи «Єдина державна електронна система у сфері будівництва» МУО (Містобудівні умови та обмеження).

- Видано п’ять Містобудівних умов та обмежень для початку будівництва для юридичних осіб, що покращує розвиток малого та середнього бізнесу на території громади.

- Отримано доступ до системи «Єдина державна електронна система у сфері будівництва» БП. (Будівельні паспорти).

За період з 03.06.2021 р. - 15.11.2021 р. видано 23 Будівельних паспорти для початку будівництва за заявами громадян, що покращує якість надання послуг в громаді.

- Отримано доступ до системи «Єдина державна електронна система у сфері будівництва»  (Присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна).

- Виготовлено та погоджено у Державному водному агентстві України паспорти водних об’єктів, для водойм, що знаходяться на території Калитянської ТГ в кількості – 2 шт.

 

Виконання бюджету

За результатами виконання селищного бюджету за вказаний період не допущено недофінансування за захищеними статтями видатків.

Відповідно до статті 78 Бюджетного кодексу України видатки селищного бюджету проводились відповідно до помісячного розпису асигнувань загального і спеціального фонду селищного бюджету об’єднаної територіальної громади.

Загальний обсяг доходів місцевого бюджету склав за листопад – грудень 2020 року та січень – жовтень 2021 року в сумі  48 859,6 тис. грн., в тому числі:

загальний фонд 43 967,7 тис.  грн.;

спеціальний фонд 4 891,9 тис. грн.       

Разом з трансфертами доходи склали 113 063,1 тис. грн.

Вільні залишки станом на 01.01.2021 року становили 12 155,1 тис. грн.:

  1. Основний котловий – 8 300,1 тис. грн.;
  2. Освітня субвенція – 2 523,6 тис. грн.;

3. Бюджет розвитку – 1 012,7 тис. грн.;

5. Втрати від с/г виробництва – 2,4 тис. грн.;

6. Охорона навколишнього природного середовища – 110,7 тис. грн.;

7. Транспорт – 73,0 тис. грн.;

8. На надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 132,5 тис. грн.

Обсяг здійснених видатків селищного бюджету об’єднаної територіальної громади склав за листопад – грудень 2020 року та січень – жовтень 2021 року 98 368,0 тис. грн.:

загальний фонд 91 993,5 тис.  грн.;

спеціальний фонд 6 374,5 тис. грн.     

Найбільшу питому вагу за функціональною структурою складають видатки на:

  • утримання установ та закладів освіти – 73,2 %;
  • загального обсягу видатків органів місцевого самоврядування – 16,3 %;
  • субвенції з місцевого бюджету іншим бюджетам – 0,3 %;
  • культура і мистецтво – 2,7 %;
  • охорона здоров’я – 2,6 %;
  • житлово-комунальне господарство – 1,3 %;
  • захист населення і територій від надзвичайних ситуацій – 1,1  %;
  • соціальний захист та соціальне забезпечення – 0,6 %;
  • економічна діяльність – 1,9 %.

Бюджету розвитку з місцевого бюджету в обсязі 6 374,5 тис. грн.

За весь період кредиторська заборгованість за бюджетними коштами Калитянської селищної ради станом на перше число кожного місяця відсутня.

Постійно проводиться аналіз виникнення податкового боргу до місцевого бюджету по Калитянській селищній раді станом на кожне перше число поточного місяця.

2021 рік 9 місяців

Найменування

Загальний

Спеціальний

видатки

  Питома вага в загальній сумі видатків, %

видатки

  Питома вага в загальній сумі видатків, %

Державне управління

(Виконком, відділ освіти, фін.управління)

11 097,9

 

 

17,6

 

 

177,8

 

 

2,9

 

 

Освіта (школи, д/садок, Д/Б Надія, ІРЦ, 7 філдс)

45 873,7

72,7

4 712,8

77,6

Охорона  здоров'я (Первинка, інсулін, стоматологія програма)

1 772,5

2,8

 

 

Соціальний захист та соціальне забезпечення (Турбота, оздоровлення)

423,5

0,7

 

 

Культура (БК та бібліотеки)

1 811,9

2,9

40,3

0,7

Благоустрій

911,7

1,4

 

 

Будинок на Шевченка

187,1

0,3

 

 

КП Надія, криша школа

 

 

1 133,0

18,7

Пожежники

765,2

1,2

5,2

0,1

Субвенції з місцевого бюджету іншим місцевим бюджетам (Школа мистецтв, Баришівка дід, місто реабілітаційний ценётр)

226,4

0,4

 

 

Всього видатків

63 069,9

100

6 069,1

100

 

 

Освіта

       За рахунок селищного бюджету в територіальній громаді утримується 1 дитячий дошкільний заклад ДНЗ «Зірочка», 1 загальноосвітня школа та 3 навчально-виховні комплекси, дитячий будинок «Надія», Інклюзивно – ресурсний центр.

Найменування

Калитянська ЗОШ

Семиполківський НВК

Мокрецький НВК

Заворицький НВК

Дитячий садок «Зірочка»

Д/Б «Надія»

ІРЦ

7 філдс ДБ

Разом

Оплата праці

12 002,1

9 986,6

5 392,1

5 922,6

3 081,4

2 898,8

1 289,0

271,4

40 843,8

Предмети, матеріали, обладнання та інвентар

293,1

165,0

102,7

31,3

32,2

41,9

4,4

 

670,6

Медикаменти

1,8

 

 

 

 

 

 

 

1,8

Продукти харчування

322,8

292,9

146,0

121,8

177,6

405,5

 

 

1 466,6

Оплата послуг (крім ком.)

148,6

110,5

126,4

210,2

50,2

77,3

14,3

 

737,5

Видатки на відрядження

15,6

2,4

0,7

1,0

 

 

 

 

19,7

Оплата комунальних послуг та енергоносіїв

675,1

457,5

242,9

206,1

312,6

231,3

 

 

2 125,5

Капітальні видатки

1 966,9

148,2

573,6

631,7

766,0

 

 

 

4 086,4

Продукти харчування (сф)

27,6

129,5

11,6

72,1

132,7

27,1

 

 

400,6

Всього

15 453,6

11 292,6

6 596,0

7 196,8

4 552,7

3 681,9

1 307,7

271,4

50 352,7

За звітний період касові видатки по розділу «Освіта» склали по загальному фонду – 45 873,7 тис. грн., в т. ч. освітня субвенція – 21 972,0 тис. грн., додаткова дотація з державного бюджету 2 056,0 тис. грн., кошти місцевого бюджету – 18 596,3 тис. грн. та інші субвенції, по спеціальному фонду – 4 712,8 тис. грн., в т. ч. по закладах освіти:

 

Охорона здоров’я

За звітний період по розділу охорони здоров’я  проведено касових видатків 1 772,5 тис. грн., в т. ч. первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної допомоги за рахунок місцевого бюджету – 1 369,1 тис. грн., на лікування хворих на цукровий діабет за рахунок субвенції з державного бюджету – 384,7 тис. грн., на програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань – 18,7 тис. грн.

 

Соціальний захист та соціальне забезпечення

Виконання видаткової частини селищного бюджету по видатках на соціальний захист та соціальне забезпечення за звітний період склало 423,5 тис. грн. в т. ч. Програма «Турбота» - 330,9 тис. грн., пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 54,9 тис. грн., компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті – 37,7 тис. грн.

 

Економічна діяльність

Виконання видаткової частини селищного бюджету по цьому розділу за звітний період характеризується наступними даними 187,1 тис. грн.:

Здійснення заходів з землеустрою – 41,8 тис.грн.(технічна документація);

Шевченка 21 м.Бровари – 145,3 тис.грн.(комунальні послуги);

Інша діяльність

Виконання видаткової частини селищного бюджету на забезпечення діяльності пожежної охорони проведені касові видатки по загальному фонду в сумі 750,3 тис. грн.

За 9 місяців 2021 року перераховано іншої субвенції з селищного бюджету – 226,5 тис. грн. до:

- Міський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Броварської міської ради – 39,6 тис. грн., до бюджету міста Бровари;

- Дитяча школа мистецтв – 100,0 тис. грн., до Калинівської ТГ;

- Стаціонарне відділення с. Гоголів – 36,9 тис. грн., до В.Димерської ТГ;

- Терцентр соціального обслуговування – 50,0 тис. грн., до Баришівської ТГ.

Видатки бюджету розвитку

За 9 місяців 2021 року здійснені видатки бюджету розвитку з місцевого бюджету в обсязі 4 749,6 тис. грн., в т. ч.:

Навчальні заклади на протипожежку – 3 662,6 тис.грн.;

Поповнення статутного капіталу КП "Надія" (капітальний ремонт системи водопостачання та водовідведення) – 622,2 тис. грн.

Виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт туалетів початкової школи Калитянської ЗОШ – 38,3 тис. грн.

Проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт спортивної зали Калитянської ЗОШ – 23,3 тис. грн.

Придбання обладнання дострокового користування по виконавчому комітету становить 41,0 тис. грн., по освіті – 362,1 тис. грн.

Про освіту

Рішенням сесії Калитянської селищної ради від 23 грудня 2020 року № 45-4-VIII було утворено юридичну особу відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту Калитянської селищної ради (далі - відділ освіти). Робота відділу освіти була спрямована на реалізацію державної політики в галузі освіти. Організація освітньої роботи в закладах освіти була спрямована на виконання Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», Базового компонента дошкільної освіти, інших нормативно-правових актів.

     Завдяки цілеспрямованій роботі вдалося забезпечити функціонування закладів освіти, покращити їх матеріально-технічний стан та досягти позитивних результатів у забезпеченні освітніми послугами.

 На території Калитянської селищної територіальної громади сформована і  збережена  на 100%  мережа освітніх закладів, які створюють достатні умови для розвитку та навчання дітей. Процес навчання забезпечують один заклад загальної середньої освіти, три НВК та один ЗДО.

З державного бюджету у 2021 році отримано освітня субвенція:

  • субвенція на забезпечення якісної, сучасної та доступної  загальної середньої освіти «Нова українська школа» - 296717,00тис.грн.;
  • субвенції на заробітну плату закладів освіти (за 9 міс.) – 21946325,32грн.;
  • субвенції на заробітну плату ДБ «Надія» (за 9 міс.) – 565726,36грн.;
  • субвенції на заробітну плату «ІРЦ» (за 9 міс.) – 987829.84,32грн.

       На контролі відділу освіти здійснюється управління навчальними закладами, підпорядкованими відділу освіти. Організовано навчально-методичне і кадрове забезпечення закладів освіти, забезпечено своєчасне підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників усіх закладів освіти громади, включаючи приватну еко - школу «7Fields», Дитячий будинок «Надія», комунальний заклад Калитянської селищної ради «Інклюзивно-ресурсний центр». У 2020/2021н.р. атестовано 23 педагоги та вихователів, на 2021/2022н.р. заплановано атестувати 30 педагогів та вихователів.

      Відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту Калитянської селищної ради клопотав перед Департаментом освіти і науки КОДА про одержання ліцензій на провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної та повної загальної середньої освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти Калитянської селищної територіальної громади. Проведено роботу щодо стовідсоткового охоплення дітей та підлітків шкільного віку процесом навчання та виховання.

      Відповідно до ст. 53 Конституції України кожен має право на освіту. На початок 2021/2022н.р. освітніми послугами охоплено 1503 дитини закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

При цьому, показник наповнюваності закладів загальної середньої освіти становить:

 

Назва закладу

Проєктна потужність

К-сть класів (груп)/учнів

Кількість працюючих

К-сть учнів на одного вчителя

педагогічні

технічні

 

Калитянська

ЗОШ І-ІІІ ст.

1100

25 класи

537 учень

56

23

10 учнів на 1 вчителя

Заворицький НВК

270

9 класів

140 учнів

24

22

6 учнів на одного вчителя

Семиполківський НВК

650

21 класи

378 учнів

43

27

9 учнів на 1 вчителя

Мокрецький НВК

406

11 класів

158 учень

20

16

8 учнів на одного вчителя

ДНЗ «Зірочка»

280

5 груп

(всередньому відвідують

75 дітей) заяв 147

12

20

 

 

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про освіту» засновник закладу освіти

повинен забезпечити утримання та розвиток матеріально-технічної бази заснованого ним закладу освіти на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів освіти та ліцензійних умов. З урахуванням пріоритетності потреб у лютому місяці 2021 року відділ освіти клопотав перед Калитянською селищною радою про виділення коштів у сумі 135200 грн. на матеріально – технічне забезпечення харчоблоків закладів освіти Калитянської ТГ для організації повноцінного та якісного харчування з урахування рекомендацій МОН України та на виготовлення проєктно - кошторисної документації туалетних приміщень

та спортивної зали, а саме:  

 

Освітні послуги, які надають заклади освіти, відповідають запитам здобувачів освіти. Провідну роль у наданні якісних освітніх послуг відіграє освітнє середовище, у якому перебувають діти. Освітній простір у 2021 році спільними зусиллями та співпраці голови Калитянської селищної ради, Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради, Департаменту освіти і науки КОДА, депутатського корпусу, відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Калитянської селищної ради та директорів закладів освіти осучаснено дидактичними матеріалами, навчально-методичною літературою, новими меблями, а саме:

  1. Калитянська ЗОШ І-ІІІ ст.:
  • комплект парт (51шт.) – 106600,00грн.;
  • мультимедійне обладнання для кабінету математики – 111195,00грн.;
  • закупівля каструль для харчоблоку – 15947,00грн.;
  • закупівля 3 ванн для харчоблоку – 21060,00грн.;
  • заміна вікон 12шт. і 2шт. вхідні групи у їдальні (грудень 2021р.) - 136000,00грн.
  1. Семиполківський НВК:
  • комплект парт (40шт.) – 86620,00грн.;
  • придбання холодильників та морозильної камери – 38197,00грн.;

     -    придбання столового посуду (грудень 2021р.) – 44920,55грн.

  1.  Мокрецький НВК:  
  • дидактика - 11870грн.;
  • комп'ютерна техніка (принтер, ноутбук) - 35749грн.;
  • комплект меблів для дитячого одягу (три п'ятимісні шафи) -10590грн.;
  • закупівля холодильника, морозильної камери – 18900грн.; 
  1. Заворицький НВК:
  • дидактика - 11870грн.;
  • комп'ютерна техніка (принтер, ноутбук) – 19194,00грн.;
  • телевізор – 9950,00грн.;
  • ламінатор – 2080,00грн.;
  • акустична система, портативна акустика штати – 4525,00грн.;
  • комплект меблів для дитячого одягу (три п'ятимісні шафи) – 13340,00грн.;
  • придбання посудомийної машини та бойлера – 22000,00грн.

У закладах загальної середньої освіти та ДНЗ «Зірочка» у 2021році було облаштовано системи автоматичної пожежної сигналізації -  1468048,20грн. та системи пасивного блискавкозахисту – 740839,37. Триває капітальний ремонт даху Семиполківського НВК - 8628046,00грн                                                                                         

З 2017 року триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Відділ освіти клопотав про запровадження системи управління безпечності харчування у закладах освіти громади. Всі працівники закладів освіти, які мають доступ до харчоблоків пройшли навчання та отримали сертифікати. Вартість навчання 35000,00грн. Актуальним питанням на контролі у голови громади - якість та безпечність питної води у закладах освіти Калитянської селищної ради, а саме у закладі дошкільної освіти с.Заворичі, де виникли проблеми із постачанням води. Вивчивши питання – було прийнято рішення та втілено в життя буріння власної свердловини.

У ДНЗ «Зірочка» проведено заміну внутрішньої електропроводки приміщення харчоблоку дитсадка, розеткової мережі, замінені кабелі на щитку, автомат у щитовій.

У листопаді 2021 року Калитянська ЗОШ І-ІІІ ст. (10шт.) та Семиполківський НВК (5шт.) за підтримки КОДА та Департаменту освіти і науки КОДА всього отримали 15 комп'ютерів в межах проєкту «Ноутбук кожному вчителю».

У 2021/2022н.р. відділ освіти розпочав  ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 16 предметів: з 06.11. по 19.12.2021 року. У серпні 2021р. проведено освітній форум для працівників освіти Калитянської селищної територіальної громади «Стратегічні напрямки розвитку освіти Калитянської громади в умовах сучасних реалій».

 

Культура. Спорт. Позашкільна Освіта

  З метою впорядкування, оптимізації, трансформації закладів культури та бібліотек, покращення надання культурних та спортивних послуг населенню, розвитку загального культурно - спортивного простору, вдосконалення роботи з реалізації державної політики щодо розвитку української культури і кращих здобутків європейської та світової культури, спорту, створення сприятливих умов для забезпечення культурних, спортивних та інформаційних потреб населення громади та на виконання Закону України «Про культуру», Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Закону України «Про позашкільну освіту», відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 27.09.2021р. №1/9-997 «Про забезпечення доступності до якісної позашкільної освіти» у Калитянській ТГ створено Центр культури, спорту та дозвілля на базі існуючих закладів культури та бібліотек, а саме відкрито:

  • хореографічний гурток в смт Калита;
  • секція з футболу 6-18 років в смт Калита;
  • секція дзюдо на базі Мокрецького НВК;
  • секція з футболу (Дворник В. В) в с. Семиполки;
  • гурток з англійської мови в ДНЗ «Зірочка».

Активізувалась робота спортивних секцій у громаді. За наявності футбольних секцій для дітей вихованці та молодь мають змогу підтримувати спортивну форму та проводити вільний час з користю для власного здоров’я. За період: з листопада 2020 по листопад 2021 було організовано та проведено: футбольні матчі серед дітей до свят, до Дня Незалежності України, товариські футбольні матчі серед дорослих команд до Дня Прапора і 30-річниці Незалежності, Малі олімпійські ігри серед школярів громади, змагання з літнього біатлону серед школярів та молоді громади у с. Заворичі, змагання на Першість по стрільбі із пневматичної гвинтівки та пістолета серед загальноосвітніх закладів та ДБ «Надія». Закуплено спортивний інвентар, спортивну форму для дитячої футбольної команди смт Калита та дорослої футбольної команди с. Заворичі. Здійснена проплата вступного внеску для змоги брати участь у змаганнях з футболу Громадській спілці «Федерації футболу Броварського району» (15000,00грн.).

Відділ освіти долучився до реалізації проєкту ГО «Нова Калита» соціального підприємництва «Шкільний вулик» шляхом виділення годин гурткової роботи.

Відкрито спортивну локацію в рамках реалізації соціального проєкту започаткованого Президентом України «Активні парки-локації здорової України».

Відповідно до програми «Обдаровані діти» були премійовані медалісти Калитянської ЗОШ І-ІІІ ступенів (золото - 5000грн.) та  Семиполківського  НВК (срібло - 3000грн.).

У 2021/2022н.р. в освітні програми закладів освіти були введені години роботи МАН - 10 год. (останні роки робота по захисту робіт малої академії наук не проводилась).

У вересні 2021 року народний хор «Джерело» підтвердив звання «Народний» (кер. Ольга Маліцька). Працівники культури смт Калита, голова громади , майстри та начальник відділу освіти представляли громаду на святі 1033 роки Хрещення Русі. Проведені заходи (за окремим планом) щодо відзначення Дня сіл Калитянської селищної територіальної громади.

Хореографічний колектив «Сяйво» БК с. Семиполки (кер. Сергій Литвиненко)  долучився до IV  Обласного фестивалю народної хореографії «Танець –душа народу» (формат - дистанційно),  який проходив за підтримки управління культури Київської ОДА та Київської обласної ради, КЗ КОР «Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» та були відзначені Дипломом ІІІ ступеня. Щомісяця відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту  реєструє та оформляє заявки  про участь закладів  культури у різних конкурсах, а саме: IV обласний фестиваль народної хореографії «Танець-душа народу», конкурси хорового співу, «Свято меду та Маковія» тощо.

 

Комунальні заклади Калитянської селищної ради

 

Відповідно до рішення Калитянської селищної ради №31-3позач.-VIII від 16.12.2020 року «Про ініціативу входження Калитянської селищної ради до складу засновників КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ БРОВАРСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ «ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР», рішення Броварської районної ради № 29-4 позач.-VIII від 22.12.2020 року «Про зміну в складі засновників КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ БРОВАРСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ «ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР», рішення Калитянської селищної ради № 87-5-VIII від 21.01.2021 року «Про входження до складу засновників Комунального закладу Броварської районної ради «Інклюзивно-ресурсний центр», КЗ БРР ІРЦ перейшов у комунальну власність Калитянської селищної ради.

ІРЦ у своїй діяльності керується Конституцією України, Конвенцією про права осіб з інвалідністю, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», Положенням про інклюзивно-ресурсний центр (із змінами), Статутом закладу, актами уповноваженого органу управління та іншими нормативно-правовими актами. Комунальний заклад Калитянської селищної ради «Інклюзивно-ресурсний центр», відповідно до річного плану роботи, забезпечує методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний, реабілітаційний супровід дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та наданням необхідної психолого-педагогічної допомоги тим дітям, які перебувають за межами навчальних закладів. Будівля ІРЦ облаштована пандусом, що забезпечує безперешкодний доступ особам з інвалідністю. Заклад забезпечений меблями, технікою, сучасним багатофункціональним обладнанням, укомплектований сучасними методиками для проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Станом на 15.11.2021 року на обліку в ІРЦ перебуває 672 дитини. У період з 01.01.2021 пройшли обстеження 137 дітей об’єднаних територіальних громад, а саме:

 

Територіальна громада

Загальна кількість дітей віком від 2 до 18р.

Затверджена кількість штатних одиниць

Кількість дітей на обліку в ІРЦ

Кількість проведених комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку дітей

 

11494

17 (з них 9 педагогічних)

672

137

Калитянська ТГ

1 938

 

 

31 (з них 14 дітей логопедичної групи)

Великодимерська ТГ

6 200

 

 

55 (з них 24 дитини логопедична група)

Калинівська ТГ

1 156

 

 

27 (з них 15 логопедична група)

Зазимська ТГ

2 200

 

 

10

Броварська ТГ

 

 

 

10

м. Київ

 

 

 

4

 

У 3-х дошкільних  закладах освіти Калитянської селищної ради: Заворицький НВК, ДНЗ «Зірочка», Семиполківський НВК за рахунок місцевого бюджету функціонують інклюзивні групи для дітей з особливими потребами (6 дітей) і 5 (груп), а також введені ставки помічників вихователя(5 ставок). У ЗЗСО навчається 26 дітей  в інклюзивних класах і 6 дітей індивідуальній формі роботи. Відділ освіти спрямовує і координує роботу інклюзивно - ресурсного центру. На сьогодні вже 19 дітей з громади  займаються із спеціалістами «ІРЦ», а також заплановано спеціалістами «ІРЦ» щомісячно проводити  заняття та консультації безпосередньо у кожному закладі відповідно до розробленого графіку, погодженого начальником відділу освіти.

      

Комунальний заклад Калитянської селищної ради «Дитячий будинок «Надія»» перейшов у комунальну власність Калитянської селищної ради у січні місяці 2021року. Заклад створений для перебування в ньому дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, від трьох років до здобуття повної середньої освіти, на повному утриманні за рахунок коштів місцевого бюджету та інших, не заборонених законодавством, джерел фінансування.

В дитячому будинку було замінено столовий інвентар у їдальні та харчоблоці, придбано пральну машину, встановлено кондиціонер, замінені тумбочки для особистого користування, повністю оновлено одяг дітям, постільна білизна, дітям старшого віку придбано ноутбуки у кількості 4шт. Двом випускникам Дитячого будинку «Надія» повністю було здійснено матеріальне забезпечення.

 

Охорона здоров’я

За 9 місяців 2021 року КНП «ЦПМСД» Калитянської селищної ради отримував фінансування по Програмі «Розвиток первинної медико-санітарної допомоги на території Калитянської територіальної громади на 2021 рік» та «Програмі місцевих стимулів для медичних працівників, які надають первинну медико-санітарну допомогу населенню Калитянської територіальної громади»:

«Розвиток первинної медико-санітарної допомоги на території Калитянської територіальної громади на 2021 рік»:

Витрати на медикаменти та перевязувальні матеріали та товари медичного призначення 120 900,00 грн

Витрати на паливно-мастильні матеріали 49 670, 00 грн

Витрати на електроенергію закладено 120 000,00грн – використано 57 648, 53 грн

Витрати на природний газ 262 500, 00 грн

Витрати на програмне забезпечення 26 500,00 грн

Витрати на звязок та інтернет 14 746,15 грн

Обслуговування вузлів обліку газу 36 200,00 грн

Витрати на ремонт автомобілів 19 998, 50грн

Витрати на банківські послуги 100,00 грн

Витрати на боротьбу з Коронавірусною хворобою 100 000,00грн

Обслуговування пожежної сигналізації в Заворицькій МА ЗПСМ 12 000,00 грн

Поточний ремонт кабінету лікаря в Калитянській амбулаторії 39 000,00грн (місцевий бюджет) 28 700,00 грн (кошти НСЗУ)

Канцтовари 5 000, 00 грн

Господарчі товари та інвентар 8 000,00 грн

Доукомплектування до табелю оснащення 8 715, 00грн

«Програмі місцевих стимулів для медичних працівників, які надають первинну медико-санітарну допомогу населенню Калитянської територіальної громади»

Надання акушерської допомоги 140 840, 00грн

Преміювання за роботу в сільській місцевості 70 000, 00 грн

Надання медичної допомоги в Бервицькому ФП 41 360, 00 грн

Щорічний профілактичний огляд працівників первинного центру 10 150,00грн

Матеріальна допомога на оздоровлення 266 100, 00 грн

Премія до Дня медичного працівника 137 500,00грн

За рахунок коштів обласного бюджету було закуплено 6 кисневих концентраторів на 10 літрів, які розраховані на 2 особи та 4 кисневих концентратори на 8 літрів.

За рахунок коштів співфінансування Калитянської селищної ради та коштів обласного бюджету закуплено 3 мультимедійні системи  телемедичного устаткування для консультації та лікування пацієнтів.

Завдяки співраці з Киїівським обласним протитуберкульозним диспансером було надано систему спостереження за пацієнтами, які приймають протитуберкульозне лікування.

За сприяння місцевих фермерів та старости  Мокрецького старостинського округу відновлено опалення в Бервицькому фельдшерському пункті.

Головою Калитянської селищної ради подаровано 3 холодильники для зберігання імунобіологічних препаратів в боротьбі з Коронавірусною хворобою.

 

Служба у справах дітей

Діяльність Служби у справах дітей Калитянської селищної ради  спрямовувалась на реалізацію єдиної державної політики у сфері соціального захисту дітей, здійснення відповідних заходів щодо захисту їх прав, свобод і законних інтересів.

 

З метою виконання поставлених завдань - Служба у справах дітей Калитянської селищної ради тісно співпрацює з сектором ювенальної превенції Броварського районного управління поліції в Київській області, Броварським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом освіти, культури, молодіжної політики та спорту  Калитянської селищної ради, закладами освіти Калитянської селищної ради, та ін.

При виконавчому комітеті Калитянської селищної ради створено Комісію з питань захисту прав дитини. Було проведено 10 відповідних засідань.

Підготовлено 23 рішення виконавчого комітету щодо захисту прав та інтересів дітей.

За рішенням суду 1 дитину повернуто в сім’ю.

Розглянуто 47 письмових звернень громадян.

Оздоровлено 87 дітей, з них 20 дітей за рахунок коштів Калитянської ТГ.

Підготовлено та надіслано 210 відповідей на запити.

Видано 8 посвідчень батьків багатодітної сім’ї, 19 посвідчень дитини з багатодітної сім’ї.

Одним із основних напрямків роботи Служби у справах дітей є робота по виявленню дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та проведення відповідної профілактичної роботи з ними. На первинний облік взято 46 дітей-сиріт, позбавлених батьківських прав, батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

Відвідано 51 сім’ю, в них 113 дітей які перебувають в складних життєвих обставинах та складено 69 актів обстеження умов проживання таких дітей.

Направлено до Броварського міськрайонного суду 3 позови, щодо позбавлення батьківських прав 3 осіб по відношенню до 7 дітей. Один позов задоволено, два знаходяться на розгляді.

Прийнято участь в 5 судових справах, де третьою стороною є орган опіки і піклування в особі Виконавчого комітету Калитянської селищної ради.

На квартирному обліку перебуває 5 дітей-сиріт та позбавлених батьківських прав. 2 дітям, позбавленим батьківських прав за рахунок державної субвенції придбано житло.

З метою зміцнення правопорядку серед неповнолітніх, дітей та підлітків, які залишилися без батьківської опіки та піклування та дітей, які проживають у сім’ях, що знаходяться у складних життєвих обставинах, протягом року  було проведено профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Неблагополучна родина».

 

Про земельні відносини

 

            Земля - найбільше наше багатство. Значна частина власних доходів селищної ради це доходи від сплати земельного податку, орендної плати за землю  та єдиного податку платників четвертої групи платників податку.

          Завдяки втіленню земельної реформи в нашій країні, Калитянська селищна рада перша в Київській області підготувала та провела відкриті електронні торги (аукціон) з продажу права оренди на земельні ділянки комунальної власності. Ця робота є пріоритетним напрямком в діяльності селищної ради. До кінця 2021 року планується провести близько 15 таких аукціонів.

 

Цивільний захист населення

 

Згідно постанови Кабінету міністрів України від 17 червня 2015 р. №409 «Про затвердження Типового положення комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», рішенням селищної ради від 11.01.2018 р № 227 затверджено відповідне Положення про комісію з питань ТЕБ та НС Калитянської територіальної громади. Основний посадовий склад комісії ухвалений рішенням селищної ради від 19 січня 2021 року №22.

Основна робота щодо прийняття превентивних та оперативних заходів у сфері цивільного захисту здійснюється через координаційний орган – місцеву комісію ТЕБ та НС. Функціювання комісії здійснюється відповідно Плану роботи комісії, що складається і затверджується на рік. Відповідно до Плану комісії, затвердженого головою Калитянської селищної ради, було передбачено 13 засідань. В результаті, фактично розглянуто та прийнято рішення по 36 засіданням (позапланові комісії), що в більшості пов′язані з епідеміологічною ситуацією, а також сезонними ризиками та заходами щодо забезпечення готовності до реагування на можливі надзвичайних ситуацій в умовах ускладнення військово – політичної обстановки (на виконання рішень обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 19.05.2021 року (протокол № 12).

На території Калитянської селищної ради обліковується 7 захисних споруд цивільного захисту всі протирадіаційні укриття), з них: 3 – комунальної власності, 4 – приватної власності.

Результати останньої оцінки (перевірки) стану готовності ЗС ЦЗ, яке відбулося 10.08.21 р. :

ПРУ №126501 (Будинок культури, смт Калита, вул.,4) – « не готове»;

ПРУ № 126531 (Семиполківський НВК, с. Семиполки, вул. Шкільна,77) – « не готове»;

ПРУ №126532 (Мокрецький НВК, с. Мокрець, вул. Нова, 2) – «обмежено готове».

Рішенням Калитянської селищної ради від 19.06.2018 р № 307 затверджено посадовий склад евакуаційної комісії. На даний час , евакуаційними органами здійснюється робота щодо розробки відповідного плану евакуації на місцевому рівні.

У період з 24 травня по 4 червня 2021 року було здійснено комплексну перевірку Головним управлінням ДСНС України у Київській області виконання вимого законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної пожежної безпеки та діяльності аварійно – рятувальних служб у Калитянській селищній територіальній громаді.

Метою перевірки була оцінка діяльності відділу ЦЗ, мобілізаційної роботи та військового обліку щодо виконання вимог законів та інших нормативно - правових актів з питань ТЕБ та НС та цивільного захисту.

Згідно висновку комісії ГУ ДСНС України стан заходів цивільного захисту в Калитянській територіальній громаді був оцінений, як «задовільний».

Були проведені штабні навчання 28.10.2021 р., тема яких було відпрацювання на території громади внаслідок складних погодних умов (сильний мокрий сніг, посилення швидкості вітру  до 20 м/с місцями до 25 м/с та пониження температури до -8 градусів) пошкоджено 7 приватних житлових будинків. Штабні навчання були відпрацьовані.

Були розроблені відповідні документи щодо охорони праці в Калитянській селищній ради, проведений аналіз пожежно-техногенних загроз на території Калитянської селищної ради.

З підвищенням  кваліфікації цільового призначення у сфері цивільного захисту пройшли 4 чол.

 

Інформаційна діяльність

Інформування населення в Калитянській ТГ постійно здійснюється через  засоби масової інформації (офіційний веб-сайт та соціальні мережі). Калитянська селищна рада свою роботу протягом 2021 року здійснювала гласно та відкрито. Постійно діяв офіційний веб-сайт громади (https://kalyta-rada.gov.ua/), а також сторінка в фейсбуці «Калитянська територіальна громада - офіційна спільнота», де оприлюднюються рішення селищної ради та виконавчого комітету, розпорядження селищного голови та інша важлива інформація.

 

 

 

 

Юрій ПЛАКСЯ,

Калитянський селищний голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь