Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Інформаційно-роз’яснювальний матеріал

Дата: 09.10.2023 13:17
Кількість переглядів: 39

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Управління інформаційної взаємодії

04151, м. Київ – 151, вул. Святослава Хороброго, 5а

телефон (факс) 246-23-40

 

Як перевірити розрахунковий документ (чек), виданий ПРРО, що працює в режимі офлайн

 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що в розрахунковому документі (чеку) обов’язково повинна бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн.

Перевірити наявність такого чеку в базах даних ДПС можна через Електронний кабінет, після завершення роботи програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн та передачі ним чеку/чеків до фіскального сервера.

Інформація про фіскальні номери, які ввійшли до діапазону для використання ПРРО, який працює у режимі офлайн, буде оприлюднена у Електронному кабінеті із зазначенням даних про фіскальний номер ПРРО та про суб’єкта господарювання для ПРРО якого зарезервовано фіскальні номери.

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа: 
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

До місцевих бюджетів Київщини надійшло майже 21 мільярд грн від платників податків

 

За дев‘ять місяців поточного року до місцевих бюджетів від платників податків Київщини надійшло майже 21 мільярд гривень. Про це повідомила Юліана Козаченко, в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області. За наданою інформацією, мешканці та бізнес пристоличного регіону забезпечили наступні надходження до місцевої казни, що є основними бюджетоформуючими податками громад:

податок на доходи фізичних осіб – 14,2 млрд грн;

єдиний податок – 2,9 млрд грн;

плата за землю – 1,4 млрд грн;

податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 620,7 грн.

“У складних умовах воєнного часу своєчасне надходження коштів до бюджету – вкрай важливе для жителів Київщини. Це фінансування процесів відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури, допомоги соціально незахищеним верствам населення і постраждалим внаслідок воєнних дій.
Ми дякуємо кожному громадянину та підприємцю, які продовжують сумлінно та добровільно виконувати свої зобов’язання, підтримуючи фінансову систему держави!”, - зазначила Юліана Козаченко.

 

Які ФО мають право укласти договір про добровільну сплату єдиного внеску

 

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що відповідно до абзацу п’ятого частини 1 ст. 10 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі - Закон №2464), право на добровільну сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) мають особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, визначеними п. 1 частини 1 ст. 4 Закону № 2464, та не належать до платників єдиного внеску, визначених пп. 4, 5 та 5 прим. 1 частини 1 ст. 4 Закону № 2464, у тому числі: іноземцi, особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, – виключно на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до частини 2 ст. 10 Закону №2464, особи беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, але не менше одного року (крім договорів про одноразову сплату). 

Із особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, в строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви, укладається договір про добровільну участь відповідно до типового договору (абзац третій частини 3 ст. 10 Закону № 2464).

Базою нарахування єдиного внеску для осіб, які беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, є суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464 – (у 2023 році - 100500,0 грн.). При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (у 2023році - 1474,00 грн.) за кожну особу (п. 3 частини першої ст. 7 Закону №2464).

Єдиний внесок для осіб, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску встановлюється у розмірі, визначеному ст. 8 Закону №2464 (крім випадків одноразової сплати, передбачених частиною п’ятою ст. 10 Закону № 2464).

Єдиний внесок для платників, зазначених у ст. 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 22 % до визначеної бази нарахування єдиного внеску - частина 5 ст. 8 Закону № 2464.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: 
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Кого із ФОПів перевірить ДПС у 2023 році

 

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що 03 жовтня 2023 року на вебпорталі ДПС розміщено оновлений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік.

План-графік складається з чотирьох розділів:

Розділ I. «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб»;

Розділ ІI. «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів»;

Розділ IІІ. «Документальні планові перевірки платників податків - фізичних осіб»;

Розділ IУ. «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». 

План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік розміщений за посиланням https://www.tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/642254.html.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: 
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Після повернення на застосування ЄП ІІІ групи (3% або 5%), дохід, отриманий у період застосування спрощеної системи з особливостями оподаткування, не включається до граничного обсягу доходу

 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесені зміни з 01.08.2023, зокрема, до підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, який доповнено новим п. 9 прим. 1 щодо особливостей переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

З урахуванням абзацу другого п.п. 9 прим. 1.4.1 п.п. 9 прим. 1.4 п. 9 прим. 1 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, дохід, отриманий у період застосування спрощеної системи з особливостями оподаткування, не включається до обсягу доходу, визначеного для відповідної групи платників єдиного податку, встановленого п. 291.4 ст. 291 ПКУ.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: 
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ

ГУ ДПС у Київській області

 

ФОП, яка здійснює діяльність у декількох місцях продажу, веде облік товарних запасів за кожним окремим місцем продажу

 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 (далі – Порядок №496). 

Порядок №496 визначає правила ведення обліку товарних запасів та поширюється на ФОП, у тому числі платників єдиного податку, які відповідно до Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі - Закон № 265) зобов’язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції у місці продажу (господарському об’єкті) такого ФОП.

Облік товарних запасів здійснюється ФОП шляхом постійного внесення до Форми ведення обліку товарних запасів інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід’ємною частиною такого обліку - п. 1 розд. II Порядку №496.

ФОП, яка здійснює діяльність у декількох місцях продажу (господарських об’єктах), веде облік товарних запасів також за кожним окремим місцем продажу (господарським об’єктом) на підставі первинних документів, які підтверджують отримання товарів такою ФОП або окремим місцем продажу (господарським об’єктом), та/або первинних документів на внутрішнє переміщення товарів між ФОП та його окремими місцями продажу (господарськими об’єктами). Первинні документи на внутрішнє переміщення товарів є невід’ємною частиною такого обліку.

Первинні документи, на підставі яких внесено записи до Форми обліку, є обов’язковими додатками до такої форми. 

Внесення даних до Форми обліку щодо надходження товарів на підставі первинних документів здійснюється до початку їх реалізації.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: 
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь