Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Інформаційно-роз’яснювальний матеріал

Дата: 18.10.2023 19:41
Кількість переглядів: 41

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Управління інформаційної взаємодії

04151, м. Київ – 151, вул. Святослава Хороброго, 5а

телефон (факс) 246-23-40

 

Обов’язки касира виконує керівник (директор) ЮО: чи потрібно йому отримати додатковий кваліфікований електронний підпис

 

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що у разі якщо на програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі – ПРРО) буде застосовуватись кваліфікований електронний підпис керівника (директора) юридичної особи, який виконує обов’язки касира, то необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) за формою № 5-ПРРО (J/F1391802) з даними сертифіката до електронного ключа, який обрано для застосування в ПРРО.

При цьому, отримувати додатковий кваліфікований електронний підпис для застосування в ПРРО керівнику (директору) юридичної особи в такому випадку не потрібно.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 

Щодо списання помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та/або відомостей з ЄДР для платників, за якими розпочата спрощена процедура припинення

 

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що в  приватній частині ІКС «Електронний кабінет» доступна для використання заява на списання залишків по податках та зборах, які обліковуються в інтегрованих картках платника (електронний документ «Заява про списання помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань до бюджетів та єдиного внеску до фондів загальнообов'язкового державного соціального та пенсійного страхування та/або відомостей з ЄДР щодо платників, за якими розпочата спрощена процедура припинення», коди  електронних форм - F/J 307601).

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 

Податкова декларація з акцизного податку за  листопад 2023 року подається за оновленою формою

 

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що 05 жовтня 2023 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 28.07.2023 № 414 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – Наказ № 414), яким внесені зміни до форми податкової декларації з акцизного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 14.

Згідно з положеннями п. 46.6 ст. 46 Податкового кодексу України, нові форми декларацій (розрахунків) застосовуються для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.
Та
ким чином, застосування оновленої форми декларації з акцизного податку, з урахуванням змін, внесених Наказом № 414, починається з 01 грудня 2023 року, яка подається за звітний (податковий) період – листопад 2023 року.

Наказ № 414 опублікований в Офіційному віснику України від 05.10.2023 № 81.
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 

Отримати відомості про доходи можливо в мобільному додатку

 «Моя податкова».

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що  отримати відомості про доходи можливо в мобільному додатку «Моя податкова».

Як це працює?

- Необхідно завантажити застосунок «Моя податкова» в App Store або Google Play;

- ідентифікуватися онлайн з використанням файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача;

- обрати «Отримати відомості про суми виплачених доходів» у розділі «Послуги»;

- вказати період, за який необхідно отримати відомості; 

- отримати результат за 5 хвилин. 

Завантаживши додаток «Моя податкова» можна отримувати послуги у смартфоні!

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 

Дії ЮО – платників ЄП третьої групи, які порушили умови

перебування на спрощеній системі оподаткування

 

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи, які порушують умови, визначені Податковим кодексом України (далі – ПКУ) для перебування на спрощеній системі оподаткування, зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у строки встановлені п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.

Зокрема, юридичні особи зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у таких випадках:

- у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками ЄП ІІІ групи (крім платників ЄП ІІІ групи – електронних резидентів (е-резидентів), – з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;

- у разі застосування платником ЄП іншого способу розрахунків, ніж зазначені у п. 291.6 ст. 291 ПКУ (крім платників ЄП ІІІ групи – електронних резидентів (е-резидентів), – з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено такий спосіб розрахунків;
- у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання – з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності або відбулася зміна організаційно-правової форми;

- у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку (крім платників ЄП ІІІ групи – електронних резидентів (е-резидентів), – з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності;

- у разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абзацом третім п. 59.1 ст. 59 ПКУ, на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів;

- у разі набуття платником податку статусу резидента Дія Сіті з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому платник податку набув статус резидента Дія Сіті.

Крім того, платники ЄП ІІІ групи (юридичні особи) у податковій декларації окремо відображають:

  1. обсяг доходу, що оподаткований за відповідною ставкою ЄП, встановленою для таких платників п. 293.3 ст. 293 ПКУ;
  2. обсяг доходу, що оподаткований за подвійною ставкою ЄП, встановленою для таких платників п. 293.3 ст. 293 ПКУ (у разі перевищення обсягу доходу).

У разі застосування іншого способу розрахунків, ніж зазначений у главі 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. ХIV ПКУ, здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, платники ЄП в податковій декларації додатково відображають окремо доходи, отримані від здійснення таких операцій.
Ставки ЄП для платників ІІІ групи (юридичні особи) встановлюються у подвійному розмірі ставок, визначених п. 293.3 ст. 293 ПКУ:

- до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 ПКУ;
 -
до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у главі 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. ХIV ПКУ;

-  до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь