Калитянська громада

Київська область, Броварський район

До уваги господарств юридичних та фізичних осіб власників сільськогосподарських тварин!

Дата: 10.04.2024 08:32
Кількість переглядів: 35

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.03.2024 р. № 300 були внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 р. № 918 (постанова №918).

Право на отримання дотації мають суб’єкти господарювання агропромислового

комплексу будь якої форми власності та форми господарювання: фізичні особи,

фізичні особи-підприємці та юридичні особи.

Напрямки та розмір фінансової підтримки:

- бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення для провадження сільськогосподарської

діяльності – 4000 гривень за гектар;

- спеціальна бюджетна дотація для утримання корів усіх напрямів продуктивності – 7000 гривень за голову;

- спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз

та/або овець2000 гривень за голову;

- окрема бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення для провадження сільськогосподарської

діяльності на територіях, на яких завершено ведення бойових дій, та на територіях, тимчасову окупацію яких завершено – 8000 гривень за гектар.

Умови надання фінансової підтримки: отримувач повинен мати у власності

та/або користуванні від 1 до 120 двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від 3 до 100 голів корів чи від 5 до 500 голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

У разі коли земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді суб’єкта господарювання, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар.

З обмеженнями, через які не можливо отримати фінансову підтримку, більш детально можна ознайомитись у пункті 6 постанови № 918.

ПРИЙМАННЯ ЗАЯВОК ВІД ОТРИМУВАЧІВ, НАРАХУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ТА ЇЇ ВИПЛАТА БУДЕ ЗДІЙСНЮВАТИСЯ ЧЕРЕЗ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ РЕЄСТР (далі – ДАР), тож усі суб’єкти господарювання, які мають на меті отримання коштів повинні бути зареєстровані у ДАР.

Просимо активізуватися щодо реєстрації фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції, які мають у власності від одного до ста двадцяти гектарів оброблювальних земель сільськогосподарського призначення, від трьох до ста голів корів або від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства в Державному аграрному реєстрі.

Зареєструватися в ДАР можна за посиланням: www.dar.gov.ua

Ознайомитись з вищезазначеним нормативним актом можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/300-2024-%D0%BF#Text.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що кошти, які нараховуються одержувачам – є

цільовими! Вони надаються для покриття понесених отримувачами витрат на

проведення польових робіт, оплату спожитої електроенергії та ветеринарних послуг, придбання паливно-мастильних матеріалів, засобів захисту рослин, ветеринарних препаратів, кормів, насіння, добрив, утримання корів, маточного поголів’я овець та/або кіз. Ураховуючи зазначене, при їх використанні необхідно отримувати відповідні підтвердні документи (чеки, квитанції, акти чи договори виконаних робіт тощо) та зберігати їх до 2026 року! При чому – кошти необхідно використовувати виключно на витрати для тих об’єктів, на які вони нараховані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь