Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Легалізація виплати заробітної плати у 2019 році

Дата: 21.05.2019 14:33
Кількість переглядів: 872

Основне джерело наповнення бюджету Пенсійного фонду України –відрахування від фонду оплати праці, адже заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення.

Незважаючи на зменшення податкового навантаження на бізнес (з 1 січня 2016 року змінами до Податкового кодексу України запроваджено двократне зниження ставки нарахування єдиного соціального внеску), недобросовісні роботодавці продовжують вести діяльність, приховуючи працевлаштування своїх працівників або навмисно знижуючи розміри їхнього заробітку до мінімального, щоб уникнути повної сплати внеску, який дає право на страхові та пенсійні виплати.

Чинне пенсійне законодавство визначає пряму залежність розміру пенсій від середньої заробітної плати особи за період трудової діяльності та тривалості страхового стажу.

Враховуючи поступове збільшення страхового стажу для виходу на пенсію (починаючи з 2028 року для виходу на пенсію в 60 років необхідно буде мати не менше 35 років стажу), безпосередній і значний вплив на матеріальне становище у майбутньому буде визначати самостійно кожна працездатна особа за період своєї трудової діяльності: чим більший трудовий внесок, тим краще фінансове забезпечення на старість.

Отримуючи зарплату в конвертах, працівники позбавляють себе соціальних гарантій. І головне – через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають соціальну захищеність, страховий  стаж  та можливість  одержання заробленої  пенсії по старості, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством.

Офіційне працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату: для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків, а для працівників –   основа стабільного майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь