Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Легалізація заробітної плати – ключ до успішного майбутнього!

Дата: 18.03.2021 17:18
Кількість переглядів: 266

На жаль, більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну мінімальну заробітну плату, а решту, у вигляді так званої доплати – неофіційно З великою кількістю працівників роботодавці взагалі не укладають трудові договори задля мінімізації понесених витрат.

У нинішніх умовах дуже гострою є тема боротьби з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізації гарантій оплати праці та організації заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Від несплати податків та внесків із тіньових доходів країна щороку втрачає мільярди гривень доходів до державного і місцевих бюджетів та Пенсійного фонду України, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного пенсійного забезпечення.

Працівники, які одержують заробіток „у конверті”, є заручниками самих себе, адже, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, вони позбавляють себе соціальних виплат та гарантій, а отже – стабільного та забезпеченого майбутнього.

З огляду на це, посилюється відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю, а саме: за допуск працівника до роботи без укладання трудового договору (контракту); оформлення працівника на неповний робочий час, у разі виконання роботи повного робочого часу, установленого на підприємстві; виплату зарплати без нарахування та сплати єдиного соціального внеску; недотримання встановлених законодавством мінімальних державних соціальних гарантій в оплаті праці; незаконне звільнення з роботи працівника; недопущення до проведення перевірки з питань дотримання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні та ін.

Так, 31 січня 2020 року Президент підписав Закон від 12.12.2019 № 378-IX «Про внесення змін до Кодексу законів про працю, який набрав чинності з 2 лютого 2020 року. Цим Законом передбачені штрафи роботодавцям. Зокрема, за неоформлених працівників та заробітну плату «у конверті» застосовують штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат (у 2021 році 60000 грн.) за кожного працівника, за повторне порушення протягом 2-х років такий штраф вже становитиме 30 мінімальних зарплат.

Шановні роботодавці! Подбайте про своїх найманих працівників. Забезпечте їм гідне майбутнє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь